Ceas Smartwatch Vector Luna

Ceas Smartwatch Vector Luna, Finisaj auriu roz, Curea piele croco neagra

128
97%
Merita

Nota noastra

Pro Energie din plin
Contra Nu am nimic de reprosat

  • Design
  • Marime
  • Pret

Review Ceas Smartwatch Vector Luna, Finisaj auriu roz, Curea piele croco neagra.

Specificații Vector Watch

două forme, Meridian (pătrat) și Luna (rotund)
trei game, Performance (carcasă neagră, curea de silicon), Contemporary (carcasă de inox, curea de piele sau metalică în 3 zale) și Classic (carcasă aurită, curea din piele superioară sau metalică aurită în 5 zale)
conectivitate cu Android, iOS și Windows Phone (probabil singurul ceas pentru Windows Phone) prin Bluetooth
autonomie de 30 de zile sau mai mult
ecran monocrom, carcasă de 44 mm diametru, curea de 22 mm lățime
rezistent la apă 50 metri/5 atmosfere
funcții smart: notificări din telefon, meteo, mici știri, integrări viitoare cu diverse aplicații (vezi în articol), fețe personalizabile
funcții fitness: monitorizare pași, calorii consumate, distanțe parcurse, calitate somn
funcții ceas: alarmă, cronometru normal și invers
greutate: 59 grame ceasul, maxim 97 grame brățara metalică
Ceasul sosește într-o cutie cu poza sa pe carton, așa că vezi dintr-o ochire ce fel de model este înăuntru. Cutia e frumoasă, legată cu o sfoară, iar înăuntru am găsit ceasul și cablul de încărcare.

Acest cablu se prinde magnetic de ceas, o idee bună. Scapi de un docking cum au multe alte ceasuri de pe piață, docking ce s-ar fi putut rătăci ușor, și folosești un singur încărcător mic. Cutia nu include și ștecher de priză, trebuie să folosești unul de-al tău, probabil cel de la telefon, dar dacă încarci ceasul la 30-40 de zile chiar nu mai contează.

CONSTRUCȚIE
Vector este un ceas elegant, care ar arăta bine la mâna oricui. Eu am un Luna (rotund) Contemporary cu brățară metalică și la acesta mă voi referi în continuare. Vă spun din capul locului că varianta pătrată Meridian nu mi-a plăcut foarte mult și, din ce-am discutat cu cei de la Vector pe la vreo două conferințe unde au fost și ei prezenți, Luna se vinde mult, mult mai bine.

vector_luna_25

vector_luna_04

vector_luna_05

vector_luna_10

Carcasa este foarte bine făcută, prelucrată și îmbinată. Inoxul (de tip 316L, scrie în site-ul oficial) este de două tipuri, lucios în jurul ecranului și un pic mătuit pe laterale. Pe spatele ceasului găsești logo-ul Vector și câteva informații, plus cei 4 pini unde se atașează conectorul magnetic de încărcare. Are 44 mm în diametru și vreo 12 mm grosime. Greutatea este asemănătoare cu a ceasurilor mecanice de calitate, nu deranjantă, dar cât să simți ceasul la încheietură, mai ales când miști mâna.

Pe lateral sunt cele trei butoane. Ceasul nu are ecran tactil, totul se face din aceste butoane, ca la un ceas normal, dar avantajul este că vezi mereu informațiile de pe ecran. Sistemul de control e simplu, butonul din centru accesează informațiile, iar celelalte două sunt utilizate pentru navigație. O apăsare lungă te scoate din orice interfață în ecranele principale. Butoanele au o cursă mică și par foarte bine “închegate” acolo, fără pic de joc. Senzația este foarte asemănătoare cu cea de la ceasurile cronograf clasice de la firmele bune.
vector_luna_09

Brățara metalică, așa cum a venit din cutie, a fost prea mare pentru mâna mea și am dus-o la un ceasornicar pentru scurtare. Poți face și tu asta acasă, ai nevoie de o șurubelniță de ceasornicar sau altceva dur și subțire pentru a scoate pinii de prindere dintre zalele de reglare și apoi de un mic ciocănel pentru a-i pune la loc. Eu am rezolvat totul cu 10 lei la ceasornicarul din cartier, e o operațiune banală pentru orice astfel de meșter.

Ecranul este monocrom, negru cu elemente de afișare albe, iar rezoluția este satisfăcătoare. Nu ai curbe perfect rotunjite precum pe un ecran tip retina, dar nici nu par pixelate, cum s-ar spune. Impresia generală este bună. Are o ramă neagră de vreo 3-4 mm, iar în partea de jos se vede textul VECTOR scris acolo.

Ecranul are lumină internă, dar nu foarte puternică. Se aprinde când ridici mâna spre ochi sau când apeși un buton, dar nu ca o lanternă. Am vorbit cu cineva de la Vector și-mi spunea că momentan este blocată la 12%, astfel încât aprinderea ceasului să fie discretă, pentru tine, nu vizibilă tuturor celor din jur. Pe viitor e posibil să poți seta cum vrei tu intensitatea, vedem ce urmează.

Acum, mie mi se pare că o brățară metalică argintie merge cu o carcasă argintie. Dacă vă atrage o curea neagră de piele sau silicon, poate că ar trebui să luați și ceasul cu carcasă neagră. Am văzut recent și varianta cu carcasă aurie (aur roz) cu brățară metalică de aceeași culoare și arată foarte elegant, aș spune în special pentru femei.
vector_watch_classic_2

Trăgând linie la finalul subcapitolului acesta, eu nu i-am putut reproșa nimic referitor la aspect. E de calitate, arată bine, atrage privirile, pare un ceas serios de om serios, nu o jucărie de plastic. Și veți vedea în continuare că este gândit ca ceas serios în multe alte aspecte.

UTILIZARE
Ceasul se conectează la telefon prin aplicația Vector dezvoltată special pentru el. Această aplicație este disponibilă și pe Windows Phone, practic primul smartwatch disponibil pentru această platformă, ceea ce îi aduce un mare avantaj pe piață.

Bun. Ceasul face multe compromisuri pentru a obține acea autonomie mare, dar în opinia mea toate au meritat. De exemplu mi-au spus mulți “da, dar nu are ecran color” și, într-adevăr, te impresionează ecranul color de pe un Asus Zenwatch sau Samsung Gear 2 sau Apple Watch. Credeți-mă, însă, ecranul acela color este “wow” vreo 3 zile, după care nu-i mai dai mare importanță, în schimb tot restul timpului vei încărca un astfel de ceas zilnic, pe când un Vector îl încarci la lună sau la o lună și jumătate. Personal nu credeam că voi vedea un smartwatch care să mă țină pe parcursul unui concediu; pe cel Vector l-am încărcat pe 12 octombrie și încă mai are “energie” din belșug în el.

Un alt compromis a fost făcut la difuzor: Vector nu are difuzor, ci doar vibrator. Pare groaznic, dar nu am simțit niciodată nevoia unui sunet de avertizare din partea ceasului, că oricum face telefonul din buzunar sau de pe birou sunete pentru notificări. Vector, în schimb, te avertizează discret și fără a-i deranja și pe alții din jur prin vibrație la încheietură, imposibil de ratat pentru purtător.

Încă o chestie: vedeți cercul alb de pe marginea ecranului în fotografia de mai jos? Așa îți spune Vector că ai una sau mai multe notificări și le poți vedea cu o apăsare de buton central. Nu se afișează nimic direct pe ecran, nu văd cei din jur că ai primit un mesaj care spune “ce faci, mițișor?” sau că a venit newsletter-ul de la pornhub. Alte ceasuri parcă au bucuria de a-ți dovedi că sunt smart punând imediat pe ecran notificările primite cu cât mai multe detalii, dar Vector îți spune discret că necesită atenția ta și i-o acorzi când vrei tu.


Vector Luna

Sumar
Data Review
Produs Analizat
Ceas Smartwatch Vector Luna
Scorul Acordat
51star1star1star1star1star
97%
Merita

Nota noastra

Pro Energie din plin
Contra Nu am nimic de reprosat

  • Design
  • Marime
  • Pret

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More