Nota noastra
Pro: Tastatura qwerty, baterie buna
Contra: Se încălzește prea tare
- Marime
- Baterie
- Capacitate
- Camera
- Display
Review Telefon mobil BlackBerry Priv, 32GB, 4G + Cadou Husa Blackberry Originala, Black.
BlackBerry a avut curajul să aducă un smartphone slider, o raritate în ultimii ani de zile. Tastatură qwerty clasică + display touch de 5.4 inch preluat din banca de organe a Samsung, bancă de organe cu ghilimelele de rigoare. Au preluat un procesor Qualcomm hexa-core, optică Schneider-Kreuznach, Android Lollipop și din mixul ăsta a ieșit Priv.
Ca design, partea frontală o consider a fi din categoria premium cu display curbat în ambele laturi, ramă metalică ce înconjoară ecranul spre a oferi un plus de rigiditate structurală, difuzor frontal, tastatură qwerty fizică pe slide.
Spatele lui BlackBerry Priv joacă în alt film, trecem instant din zona premium în low-cost. O mențiune, camera de 18 Megapixeli se profilează dincolo de profilul telefonului, un inel argintiu înconjoară sticla micro-obiectivului și-l protejează de eventualele zgârieturi. Cel mai ciudat este plasticul ce acoperă spatele, moale și flambează la orice apăsare. Cu siguranță nu-i un material demn de un smartphone cu preț de peste 3000 – 3500 lei. Măcar oferă un grip bun și smartphone-ul nu dă impresia că ar aluneca din mână la o utilizare neatentă.
Samsung a furnizat un panel AMOLED de 5.4 inch cu rezoluție 2560×1440 pixeli, curved edge screen în genul a ceea ce am găsit pe S6 Edge și S6 Edge Plus, tehnologie de top de la compania sud-coreeană regăsită pe vârful de lance al BlackBerry. Interesant este că Samsung nu a mai oferit acest ecran către alte companii, momentan. Presupun că BlackBerry nu mai este considerat un rival de temut pentru Samsung și le-au dat o mână de ajutor în realizarea unui smartphone atipic.
Impresionează la capitol precum luminozitatea, unghiul larg de vizualizare. Culorile par a fi date puțin cam tare pe modul vivid. Din orice punct de vedere, jos pălăria pentru modul în care imaginile și clipurile video sunt redate de către ecranul lui Priv, aici nu este inferior față de vreun alt smartphone existent în piață.
Tastatura qwerty fizică este de tip touch, adică gesturi făcute deasupra tastelor sunt preluate de smartphone (Exemplu: scroll în paginile web). Tastatura culisantă mi se pare a fi destul de înghesuită și în cele câteva zile nu m-am putut adapta la dimensiunile sale. Pur și simplu, nu se compară de niciun fel cu tastatura cu care BB ne-a obișnuit de-a lungul timpului. De fiecare dată m-am întors la tastatura qwerty touch, iar tastatura clasică am folosit-o în browsing, scroll fără să ating display-ul.
Sunetul provine de la un speaker frontal poziționat pe zona culisantă ce înglobează și tastatura fizică. Are dimensiuni generoase, punctează la amplitudine, dar la volum maxim aș spune că oferă un sound metalic, bass-ul fiind ascuns aproape cu desăvârșire, de la 75% în sus se transmit vibrații în carcasă. Recomand a fi pus pe la 60 – 70% din puterea difuzorului, acolo îl putem considera decent. Putea fi setat ceva mai bine, cu siguranță. Jack-ul de 3.5 mm se află la bază, a făcut pereche bună cu căștile Sennheiser in-ear pentru Android. Aici ai bass-ul ce lipsește difuzorului frontal, chiar prea mult. Pentru o audiție de bună calitate, recomand căști din zona mid-range sau de top. Reglarea volumului se face din lateral dreapta, taste bine definite, control dedicat pentru funcția Mute.
BlackBerry a evitat vârful de gamă al Qualcomm, Snapdragon 810 în 2015 și a preferat să mizeze pe alternativa imediat inferioară, Snapdragon 808. Cel mai celebru smartphone cu Snapdragon 808 este LG G4.
Vorbim de un procesor hexa-core cu 2 x ARM Cortex-A57 la 1.8 GHz și 4 x ARM Cortex-A53 la 1.44 GHz + Adreno 418 în poziția de accelerator grafic, 3 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare din care puțin sub 25 GB în mod real + slot pentru cardurile microSD de până la 200 GB. Un astfel de procesor castrat a apărut din dorința Qualcomm de a oferi un CPU care să evite problemele de supraîncălzire regăsite la Snapdragon 810. Pot să spun că mare lucru nu au obținut, iar autonomia unui smartphone cu procesor Snapdragon 808 nu este mai bună față de cea a unui telefon comparabil cu Snapdragon 810. La nivel de putere de procesare, ambele sunt capabile să ruleze orice aplicație sau joc din Google Play, conectivitatea fiind aceeași pe partea de 4G și benzi acoperite, Wi-Fi ac etc
Nota noastra
Pro: Tastatura qwerty, baterie buna
Contra: Se încălzește prea tare
- Marime
- Baterie
- Capacitate
- Camera
- Display